FossTech as


Otterlei Group inn som medeier i Fosstech

Otterlei Group AS går inn som medeier i FossTech AS på Borgeskogen i Sandefjord. Det ble for kort tid siden gjort avtale om en rettet emisjon hvor Otterlei blir eier av 40% av aksjene i selskapet. Fosstech er i et marked som nå utvikler seg raskt og positivt, og målsettingen er å bli en verdensledende nisjeleverandør av innkapslet elektronikk til bruk på store havdyp og i andre krevende miljøer, som for eksempel forsvarsmateriell.


 
– Vi har brukt de siste tre årene til omstilling og utvikling av egen prosessteknologi. Jeg føler det er helt riktig tidspunkt å få inn en stor industriell partner, sier gründer og fram til nå eneeier i Fosstech, Steven Foss. Bedriften omsatte i 2017 for 58 millioner kroner. Før oljenedturen inntraff i 2015 var omsetningen oppe i 100 millioner kroner. Med en stadig større ordrebok, friskmeldt økonomi og 40 erfarne medarbeidere mener Foss det er mulig å passere 100 millioners-merket allerede om et år eller to. 

FossTech startet i 1997 som en maskineringsbedrift. Utviklingen har gått i retning av elektromekanisk produksjon. I løpet av jubileumsåret 2017 ble siste rest av maskineringsvirksomheten borte. Ved siden av alle typer elektromekanisk sammenstilling er i dag bedriftens viktigste aktivitet å produsere kabler og å støpe inn elektronikk i plast- og komposittmaterialer.

Otterlei Group er et privat investeringsselskap som blant annet eier Adax, Norac, Norac Badekabiner, Bosvik, Agdersveis, Kristiansands Skruefabrikk og Arendals Bryggeri (50%). Selskapet har virksomhet blant annet i Svelvik, Arendal, Risør og Kristiansand. Dessuten har Otterlei selskaper i Sverige, Litauen og Kina. Gruppen har 800 ansatte og forventer i 2018 å omsette for 1 milliard kroner. 

 – FossTech har utviklet en unik prosessteknologi og har veldig spennende kunder. Bedriften passer godt inn i vår portefølje av industrivirksomheter og jeg ser store muligheter for synergieffekter og gjensidig nytte. Vår deltagelse i Fosstech skal innebære noe positivt både for kunder og ansatte, sier majoritetseier og styreformann i Otterlei Group, Jan Sigurd Otterlei. Det er 18 år siden sivilingeniøren fra Arendal etablerte Otterlei Group som i tillegg til industri også er engasjert innenfor eiendom og finansielle investeringer.

For mer informasjon:
Steven Foss, FossTech AS, tlf. 922 01 608, e-post: steven.foss@fosstech.no
Jan Sigurd Otterlei, Otterlei Group AS, tlf. 901 01 163, e-post: jan.sigurd.otterlei@adax.no<< Tilbake

Nyheter

[2019-04-01]
OMICRON-produkter fra Autronica Fire & Security til FossTech
Les mer...

[15.02. 2018]
Otterlei Group inn som medeier i Fosstech
Les mer...

[2017-03-10]
3 D seminar med topp interesse
Les mer...


NyhetsarkivChoose another language:
English language
English


FossTech as
Borgeskogen 7
3160 Stokke
Telefon 33 33 53 00
Telefaks 33 33 53 00
post@fosstech.no

Design Tove Holmøy - Produsert av Spectra - Powered by Webon